Publiciteit
Langs gemeentewegen
Voor publiciteit langs gemeentewegen
- op openbaar domein langs gemeentewegen moet u bij uw gemeente navragen wat er op dat vlak toegelaten is. Vaak is het verboden of moet u in elk geval toestemming vragen.
-
op privédomein moet u een omgevingsvergunning aanvragen bij de gemeente. Ook voor individuele borden voor sociaal-culturele activiteiten is een vergunning nodig. Bekijk hier alles over het aanvragen van omgevingsvergunningen in Lendelede.
Langs gewestwegen
Op de meeste gewestwegen (die allemaal een nummer hebben, bijv. N2, R6, ...) in Vlaanderen is publiciteit verboden op vrijstaande constructies. Hier wordt mee bedoeld: alle publiciteit die niet wordt aangebracht op de gevel van een gebouw. Op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer vindt u de wetgeving over publiciteit langs gewestwegen. Wilt u weten welke regeling geldt voor een bepaalde gewestweg? Neem dan contact op met de afdeling Wegen en Verkeer van de provincie waarin de gewestweg ligt.
Voor publiciteit langs gewestwegen
- op openbaar domein, moet u
- een 'vergunning inname openbaar domein' aanvragen bij de afdeling Wegen en Verkeer van de provincie
- een omgevingsvergunning aanvragen bij de gemeente. Bekijk hier alles over het aanvragen van omgevingsvergunningen in Lendelede.
- op privédomein, moet u een omgevingsvergunning aanvragen bij de gemeente. Bekijk hier alles over het aanvragen van omgevingsvergunningen in Lendelede.
Ook voor individuele borden voor sociaal-culturele activiteiten is een omgevingsvergunning nodig. Bekijk hier alles over het aanvragen van omgevingsvergunningen in Lendelede.
Langs autosnelwegen
Langs alle snelwegen in Vlaanderen is publiciteit op vrijstaande constructies verboden. Op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer vindt u de wetgeving over publiciteit langs autosnelwegen.
Langs de snelwegen en gewestwegen staan er wel borden voor overheidscampagnes over mobiliteit, verkeer en verkeersveiligheid.
Wegwijzers
Duidelijke en eenvoudige wegwijzers zorgen voor een overzichtelijker en veiliger wegbeeld. De wegbeheerder (de gemeente of het Agentschap Wegen en Verkeer) plaatst en beheert alle wegwijzers op openbaar domein. Zelf een wegwijzer naar uw bedrijf of zaak plaatsen, mag dus niet. Het Agentschap Wegen en Verkeer verwijdert wegwijzers langs gewestwegen die niet stroken met de reglementering
Wegwijzers moeten aangevraagd worden via de gemeente. Als het over een gewestweg gaat, zal de gemeente de aanvraag voor u doorsturen naar het Agentschap Wegen en Verkeer. Lees meer over bewegwijzering op de N36.
Omleidingsroutes
Soms moet de autosnelweg gedeeltelijk of volledig worden afgesloten. In dat geval kunt u een bewegwijzerde omleiding volgen (gele borden met een letter op).