Week van de Jonge Mantelzorger : do you care?

Gepubliceerd op zondag 15 september 2024
21 oktober 202425 oktober 2024

Van 21 tot 25 oktober zetten we jonge mantelzorgers centraal! We vragen aandacht en meer (h)erkenning voor deze jongeren. Voor jonge mantelzorgers zijn hun zorgen vaak zo vanzelfsprekend dat ze zelf niet eens beseffen dat ze jonge mantelzorger zijn. Ze nemen extra zorgen op, maken zich vaker zorgen of missen de nodige zorg en aandacht voor zichzelf. En ze zijn met meer dan je denkt. Daarom willen wij tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger deze jonge mantelzorgers zichtbaar maken.

Op vrijdag 25 oktober sluiten we de week af met een gratis event voor de jonge mantelzorger zelf. Dit event zal doorgaan in Hal 5 in Leuven. Jonge mantelzorgers zijn daar welkom met een vriend(in) voor een gezellig namiddag en avond vol ontmoetingen, workshops, muziek, lekker eten en een drankje.

week van de jonge mantelzorger 2024

Wat is Do You Care?

Het is een gratis event voor jongeren die zorgen voor een familielid, vriend(in), lief, buur...

Waar, wanneer en hoe laat ben je welkom?

vrijdag 25 oktober, doorlopend van 12u30 tot 20u in Hal 5 in Leuven.

Wat kan je er doen?

Enkele workshops op een vast moment: RAP-initiatie, parcours-initiatie, dans-initiatie (HipHop), cartoons tekenen met Niet Nu Laura. Voor deze workshops moet je je op voorhand inschrijven, want vol = vol.

Wat is er nog meer te doen?

Leren graffiti spuiten - je eigen sneakers customizen - zeefdrukken - silent disco - spikeball - relaxen met een hapje en een drankje (gratis!!). Dit kan allemaal doorlopend de hele namiddag en avond.

Moet ik alleen naar het event?

Dat mag, maar dat moet niet. Je mag als jonge mantelzorger één vriend(in), familielid... meenemen.

Hoe schrijf ik mij in?

Wil je zeker zijn van jouw plaats, schrijf je hieronder dan nu al in. Je bent op de dag zelf ook welkom zonder inschrijving, maar dan kunnen we geen vrije plaatsen meer garanderen.

Schrijf je nu in!