Opgelet voor diefstallen uit voertuigen

Gepubliceerd op Donderdag 24 oktober 2024

Het afgelopen weekend en de voorbije dagen werden opnieuw heel wat inwoners uit Kortrijk het slachtoffer van diefstal uit hun auto. De politiezone VLAS voert momenteel het onderzoek, met gebruik van camerabeelden, naar de mogelijke verdachten die in aanmerking komen voor deze reeks van diefstallen uit en inbraken in voertuigen.

Het gaat over minstens 13 recente feiten waarbij, verspreid over het centrum en de rand van Kortrijk, ingebroken en gestolen werd uit auto’s die langs de openbare weg geparkeerd stonden. De meeste feiten gebeurden afgelopen weekend, meer specifiek in de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 oktober. Op zondagmorgen stelden heel wat inwoners vast dat er spullen uit hun auto verdwenen waren: cash geld, parfum, bankkaarten, sleutels, laptop, (zonne)bril, sigaretten …

De verdachten startten met het zogenaamde ‘klinkentrekken’. Ze liepen langs een rij geparkeerde auto’s, trokken aan alle deurklinken, en van zodra ze een ongesloten auto vonden, doorzochten ze alles en namen alle kostbaarheden mee die niet te zwaar of te groot waren.

Als de verdachten echter iets kostbaars zagen liggen in een wel goed afgesloten auto, dan sloegen ze een zijruit in om zo toch in de auto te geraken en de buit mee te graaien.

De jammerlijke vaststelling is dat er nog mensen zijn die hun auto ongesloten op straat of oprit achterlaten, en er dan nog kostbare zaken zichtbaar in laten liggen. 

TIPS:

  • sluit altijd jouw auto goed af, niet alleen ’s nachts maar ook overdag, ook al ben je maar heel even weg om vlug iets te gaan kopen of op te halen in een winkel
  • laat in jouw auto nooit kostbare zaken in het zicht van passanten liggen, berg ze altijd weg uit het zicht of veel beter nog, neem ze steeds mee. Op die manier geef je criminelen geen opportuniteit om in te breken in jouw auto

 

Wie afgelopen weekend of heel recent ook het slachtoffer werd van een diefstal uit zijn auto, kan zich melden via het telefoonnummer 1701.