Gratis boom voor de Lendleenaar!

Gepubliceerd op Maandag 24 juni 2024

De gemeente ondertekende op 21 oktober 2021 het Lokaal Energie- en Klimaatpact (LEKP). Hiermee gaat de gemeente, onder andere, het engagement aan om 1 boom extra per inwoner aan te planten tegen eind 2030. Dat wil zeggen ruim 5878 extra bomen sinds 2021.

Dat zijn heel wat bomen! 

De afgelopen jaren hebben we op het openbaar domein al heel wat aanplantingen gedaan. Denk maar aan het Wonderwoudje, de Kortrijksestraat, de Spoelewielenlaan ... Maar door een gebrek aan ruimte is het onmogelijk om al die bomen op openbaar domein aan te planten. Misschien heb jij plaats in de tuin om een boom te planten? 

Het gemeentebestuur biedt elk gezin één gratis boom of heester aan om aan te planten in de tuin. Er is keuze uit verschillend plantmateriaal, naargelang de grootte van de tuin. Heb je geen tuin of heb je echt geen plaats meer? Dan willen familie of vrienden misschien je boom adopteren. De enige voorwaarde is dat de boom, uiteraard, in onze gemeente moet aangeplant worden.

 Reserveer je gratis boom hier.

 

Opgelet, de gereserveerde boom kan alleen opgehaald worden op zaterdag 9 november 2024 tussen 9 uur en 12 uur aan de loods van de technische dienst (Spoelewielenlaan 12).