3 nieuwe flitspalen actief in Kortrijk en deelgemeenten

Gepubliceerd op Maandag 22 april 2024
flitspaal kortrijk

Vanaf maandag 22 april worden er in de politiezone VLAS 3 nieuwe ‘flitspalen’ operationeel. De installatie gebeurde al een tijdje geleden zodat een uitgebreide testfase mogelijk was. Vanaf nu maandag wordt elke overtreding wegens te snel rijden geregistreerd, verwerkt en beboet. 

De drie nieuwe locaties voorzien van een flitspaal zijn:

  • de Erasmuslaan in Kortrijk
  • de Hoge Dreef in Heule
  • de Rollegemsestraat in Bellegem

Belangrijk: deze flitspalen werken overal in beide richtingen!

“Doordat het plaatsen van de flitspalen al een tijdje geleden is gebeurd, konden alle lokale en occasioneel voorbijrijdende bestuurders al goed kennismaken met het nieuw gegeven van permanente snelheidscontroles op die locaties. Het gaat telkens om brede en goed gekende straten die iedereen gebruikt om vlot van één stadsdeel of deelgemeente naar een ander te geraken, en waar men niet zelden de neiging heeft om harder te rijden.”

Op deze 3 wegen zit er ook veel fietsverkeer van schoolgaande jeugd, studenten en pendelaars naar het werk, waardoor een aangepaste snelheid door de autobestuurders absoluut noodzakelijk is. Dus wie vanaf nu maandag 22 april geflitst wordt wegens te snel rijden in de Erasmuslaan, Hoge Dreef of Rollegemsestraat, krijgt:

  • een GAS-boete: voor een snelheidsovertreding die minder dan 20 km/u boven de maximum toegelaten snelheid van 50 km/u ligt
  • een Onmiddellijke Inning (OI): voor een snelheidsovertreding vanaf 20 km/u boven de maximum toegelaten snelheid van 50 km/u

Overzicht van de locaties van de permanente snelheidscontroles, via de PZ VLAS website: Snelheidscontroles | PZ VLAS