Langemuntelaan afgesloten van 13 mei tot en met 17 mei

Gepubliceerd op Woensdag 08 mei 2024
13 mei 202417 mei 2024

In de Langemuntelaan en zijstraat Vierschaar zijn er momenteel riolerings- en wegenwerken. Op heden is er éénrichtingsverkeer ingesteld van de Heulsestraat naar de Winkelsestraat. Van 13.05.2024 tot en met 17.05.2024 zal de Langemuntelaan afgesloten zijn voor alle doorgaand verkeer omwille van volgende redenen:

1.    Er worden rioleringsputten geplaatst aan de Langemuntelaan op een diepte van 4m. De telescopische kraan voor deze werken zal de Langemuntelaan versperren tussen het recyclagepark en de Winkelsestraat.
2.    Heraanleg fiets- en voetpaden van de Langemuntelaan gaat verder met kranen en vrachtwagens op de rijweg.
3.    Fluvius zal gelijktijdig de nieuwe OV-palen plaatsen en de oude wegnemen, wat zorgt voor extra werkmannen en vrachtwagens op de weg.

Voor de veiligheid van de arbeiders en de weggebruikers zal de weg afgesloten zijn voor een week voor doorgaand verkeerd. Er is enkel plaatselijk verkeer mogelijk, wat wil zeggen dat de straten Hoog Einde, Steuren Ambacht, De Knok en Rodemont bereikbaar zijn. Aankomst en vertrek via de Heulsestraat aangezien er geen doorgang mogelijk is richting de Winkelsestraat.

Lijn 501 zal in beide richtingen de omleiding Heulsestraat-Kortrijksestraat-Winkelsestraat volgen.
Het recyclagepark blijft bereikbaar vanaf de Heulsestraat.